Дев’ять левів із зоопарку Одеси подолали довгий шлях до нового життя у США

Дев’ять левів із зоопарку Одеси подолали довгий шлях до нового життя у США

У цій історії йдеться про те, що дехто назвав найбільшим за всю історію порятунку тварин із зони бойових дій, під час якого 11 українських левів витримали довгий і важкий шлях, щоб втекти із зоопарку Bio Park в Одесі, пише KDVR.

Тепер дев’ять із цих біженців із сімейства котячих прибули до Сполучених Штатів та оселилися у Колорадо, у притулку для диких тварин, ще двоє левів переселилися до заповіднику Сімбонга в Східному Кейпі, Південна Африка.

«Міжнародні рятувальні операції майже завжди є складнішими, адже ви враховуєте різні іноземні уряди та терміни для отримання дозволів, деякі з тих, у яких діють зони бойових дій», — сказав виконавчий директор заповідника диких тварин Пет Крейг.

Як повідомляє The Wild Animal Sanctuary, 11 левів, які перебували в Одеському зоопарку, вирушили у понад 600-мильну подорож, щоб уникнути небезпечної ситуації, спричиненої вторгненням російських військ.

24 травня, перетнувши Україну та Молдову, леви прибули до зоопарку Тиргу-Муреш у Румунії. Вони залишалися там кілька місяців, поки їхні опікуни отримали відповідні екстрені дозволи на поїздку, щоб їх можна було легально транспортувати до нових домівок.

Коли вони отримали схвалення, семеро дорослих левів і двоє дитинчат були доставлені до Притулку для диких тварин у Спрінгфілді, який є сестринським закладом до Заповідника для диких тварин у Кінесбурзі. Вони прибули до закладу 29 вересня.

«Ми вдячні, що змогли вчасно вивезти всіх левів і врятувати їх. Це має значення. Вони проживуть решту свого життя в незайманих, великих природних середовищах існування», – сказав Крейг.

«Вони вже набирають вагу та м’язи, і вони набувають впевненості», – сказав Остін Хілл із заповідника диких тварин.

«Земля, трава та відкрите небо, великий простір, що займає майже 10 000 гектарів. Їжа, сертифікована Департаментом сільського господарства США, і медичне обслуговування світового класу. Все, про що їм потрібно хвилюватися, — просто бути левами», — сказав Хілл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *