«Сподіваюся, що Україна переможе»: що бажають американці українцям на 2023 рік

«Сподіваюся, що Україна переможе»: що бажають американці українцям на 2023 рік

Як до України ставляться в США? У переддень Нового року Українська служба «Голосу Америки» розпитала американців про те, що нового вони дізналися про Україну за цей рік та чого бажають українцям у 2023-му.

«Українці дуже сильні духом і вони мужньо встояли за таких жахливих обставин, — каже Кеті Ньюхарт, жителька Флориди. — Я вболіваю за них. Сподіваюся, війна закінчиться якнайшвидше і українці зможуть продовжити жити своє звичайне, щасливе життя».

«Я дізналася, що в України класний президент, — зізнається Гелен Роден, жителька Північної Кароліни. — Українці дуже сильний народ. Але ми всі побачили, що вони потребують нашої підтримки. Бажаю вам залишатися такими ж сильними і надалі».

«На жаль, більшість з усього, що я знаю про Україну, пов’язана з війною, — ділиться Патрік Макдорманд, житель Північної Кароліни. — Але мене вражає, наскільки українці сильні, як вони витримують те, що відбувається. Я дуже сподіваюся, що цей конфлікт скоро закінчиться, щоб українці більше не страждали».

«Я не дізнався нічого нового, бо не дивлюсь новин, — каже підліток з Вірджинії Алек Гайт. — Але знаю, що росіяни роблять жахливі речі і вбивають цивільних. Сподіваюся, що Україна переможе».

«Я знаю, що на Україну напала Росія і люди страждають через цю неспровоковану агресію. Я пишаюся українцями, які так мужньо боряться із загарбниками, — розповідає Абдул Маннан з Нью-Джерсі. — Сподіваюсь, вони виграють цю війну і відбудують свою країну наново».

«Я працюю з темою прав жінок і цього року я побачила, як впливає на жінок ця війна, — каже Генрієта Колп з Вашингтона. — Як вони залишаються, мігрують, стають біженками і зберігають незламність. Сподіваюся, українки, яким довелося переїхати, зможуть знайти роботу, прогодувати своїх дітей та якнайскоріше возз’єднаються зі своїми близькими вдома».

«Це безглузда війна. Україна — незалежна держава, в яку не слід було вторгатися. Я радий, що моя країна вас підтримує. Бажаю українцям у новому році успішно здолати росіян», — каже житель Невади Річард Вікс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *