Орбан знову підтримав Росію: «Путін не воєнний злочинець»

Орбан знову підтримав Росію: «Путін не воєнний злочинець»

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає – те, як Володимир Путін впорався з заколотом «вагнерівців», свідчить про те, що російський президент продовжує твердо контролювати ситуацію, пише Politico.

Говорячи про нещодавній заколот ПВК «Вагнер», Орбан сказав, що «не бачить великого значення цієї події», що відокремлює його від численних західних офіційних осіб, які заявили, що повстання виявило слабкі сторони Путіна.

«Путін — президент Росії, — сказав Орбан, який сам підтримує тісні особисті стосунки з російським лідером. — Тож якщо в когось є припущення, що він може зазнати поразки або бути заміненим, [вони] не розуміють російських людей і російські владні структури».

Орбана запитали, чи є Путін воєнним злочинцем. Угорський прем’єр відповів: «Ні. Не для мене.» На його думку, про воєнні злочини можна говорити після війни, а зараз це «абсолютно недоречно», цитує DW.

В інтерв’ю Орбан повторив свій аргумент про те, що Україні буде «неможливо» виграти війну проти Росії.

«Україна вже не є суверенною державою, — сказав прем’єр. — У них немає грошей. Вони не мають зброї. Вони можуть воювати лише тому, що ми їх підтримуємо — я маю на увазі Захід».

Повторюючи деякі свої попередні заяви, Орбан сказав, що «час» «на російському боці, а не на українському», додавши, що головні європейські партнери Києва, Німеччина та Франція, не в змозі досягти мирної угоди.

«Єдиний спосіб» припинити війну, сказав Орбан, — це «переговори між росіянами і американцями та гарантований мир для Європи».