Перша леді України розповіла, як війна вплинула на її сімейне життя

Перша леді України розповіла, як війна вплинула на її сімейне життя

У дуже особистому інтерв’ю перша леді України Олена Зеленська розповіла ВВС про емоційний вплив війни на її родину.

«Це може бути трохи егоїстично, але мені потрібен мій чоловік, а не історична особа», — сказала вона.

Зеленська також розповіла про те, що родині бракує спільного проведення часу.

«Але ми залишаємося сильними, у нас є сила як емоційно, так і фізично. І я впевнена, що ми впораємося разом», — додала вона.

Коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, Олена місяцями переховувалася в секретних місцях разом зі своїми дітьми. Свій емоційний стан на початку вторгнення вона описала як «постійне відчуття адреналіну». Минув час, вона виявила, що необхідно заспокоїтися і почати жити в «умовах, що існують».

З того часу перша леді подорожувала світом, щоб зустрічатися з лідерами та виступати з промовами. Немає жодних сумнівів у тому, наскільки війна вплинула на її та її родину, як і на мільйони українців. Вона стає емоційною, коли її запитують про дітей.

«З чоловіком ми не живемо разом, сім’я розлучена, — розповіла Зеленська. — У нас є можливість бачитися, але не так часто, як хотілося б. Мій син сумує за батьком. Мені боляче дивитися, що мої діти нічого не планують. У такому віці, молодь. Моїй доньці 19. Молоді люди мріють про подорожі, про нові відчуття, емоції. У неї немає такої можливості».

Вона також усвідомлює, хто є першим у списку цілей Кремля — її чоловік, діти та вона сама. Каже, що ніколи не мріяла про те, щоб її чоловік став «історичною постаттю». Але ніколи й не думала, що можлива така жорстока війна і сама Олена буде у такій ролі в цей час.

«Я вірю в нього. І я його підтримую. Я знаю, що у нього достатньо сил. Для будь-якої іншої людини, яку я знаю, я думаю, ця ситуація була б набагато важчою. Він дійсно дуже сильна і витривала людина. І ця стійкість — те, що нам усім зараз потрібно».