Українка отримала престижну американську премію з математики

Українка отримала престижну американську премію з математики

Премію на честь американського ученого Джозефа Трауба вручають лише одній людині всього один раз на рік. Цьогоріч її отримала українська науковиця, повідомляє Elsevier.

Лауреаткою щорічної премії Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023 стала Катерина Пожарська.

Катерина — з Луцька. Вона закінчила Волинський національний університет у 2015 році, та наразі є співробітницею відділу теорії функцій Інституту математики НАН України в Києві та постдокторською дослідницею Хемніцького технологічного університету, що в Німеччині.

Як повідомляють на сторінці факультету інформаційних технологій і математики Волинського національного університету, де Пожарська навчалася, премія присуджується за значний внесок у розвиток інформаційної складності молодим дослідникам, яким до 30 вересня в рік нагородження не виповнилося 35 років.

Нагорода складається з 1000 доларів США та пам’ятної дошки. Дошка буде встановлена у відповідному місці.

Комітет нагороди цьогоріч складався з колишніх переможців Девіда Кріга (2020), Міхаели Сьолдєньї (2021) і Матіаса Зоннляйтнера (2022), а також редакторів Генрика Возняковського та Еріха Новака.