Зеленський запросив Трампа до України: «Поясню за 24 хвилини, чому війну не закінчити за добу»

Зеленський запросив Трампа до України: «Поясню за 24 хвилини, чому війну не закінчити за добу»

Трамп заявляв, що зможе завершити війну в Україні протягом 24 годин, якщо буде переобраний. Президент України Володимир Зеленський не погодився з ним під час свого ексклюзивного інтерв’ю для NBC News.

Президент України Володимир Зеленський запросив Дональда Трампа відвідати Україну після того, як експрезидент США пообіцяв, що зможе припинити війну між Росією та Україною за 24 години, якщо його переобрати у 2024 році. Зеленський засумнівався в заяві Трампа.

«Президент Трамп сказав, що приблизно за 24 години зможе закінчити війну. Що я можу сказати? Президент Байден був тут, і він, я думаю, зрозумів деякі деталі, які можна зрозуміти, лише перебуваючи тут. Отже, я запрошую президента Трампа», — сказав Зеленський.

«Якщо він зможе приїхати сюди, мені знадобляться 24 хвилини — так, 24 хвилини, не більше, щоб пояснити Трампу, що він не може керувати цією війною, — сказав Зеленський. — Він не може принести мир через Путіна».

В інтерв’ю тому ж каналу у вересні Трамп заявив, що завершить війну в Україні протягом 24 годин, якщо його переобрати. Він надав кілька подробиць про те, як він виконає це завдання: «Я б сказав деякі речі Путіну. Я б сказав Зеленському певні речі», — зазначив тоді Трамп, додавши, що «укладе справедливу угоду для всіх».

Зеленський також зазначив, що не контактував з Трампом після того, як колишній президент США покинув посаду в січні 2021 року.

Президент України наголосив: важлива думка не лише лідерів США, а й американського народу щодо підтримки України.

Він додав: «Я знаю, що вони вболівають за Україну, люблять нас. І дійсно, вони розуміють нашу важку війну проти Росії».