Дитяче Євробачення-2023: хто переміг і яке місце посіла Україна. Відео

Дитяче Євробачення-2023: хто переміг і яке місце посіла Україна. Відео

Пряма трансляція 21-го дитячого пісенного конкурсу Євробачення відбулася з французької Ніцци, повідомляє Eurovision World.

У цьогорічному конкурсі змагалися 16 країн, і Зої Клозюр з Франції була оголошена переможницею Дитячого Євробачення 2023 з піснею «Cœur». Подивитися її виступ можна за посиланням на YouTube.

Претендентка від України Анастасія Димид посіла 5 місце зі 128 балами, випередивши поляків із 124 балами, але поступившись британцям із 160. Виконання пісні Анастасії «Квітка» отримало 83 онлайн бали та 45 балів журі. Дивіться виступ українки на YouTube.

Дитяче Євробачення цього року в прямому ефірі з Палацу Нікайя в Ніцці вели Олів’є Мінне та Лорі Тілман.

Зої Клозюр була визнана переможницею за результатами голосування національних журі з усіх 16 країн-конкурентів. Уже всьоме глядачі з усього світу також могли проголосувати за улюблені пісні у двох вікнах: онлайн перед шоу, де голосування відбувалося за уривками з репетицій, і онлайн-голосування під час шоу, де глядачі могли голосувати через 15 хвилин після останнього виступу.

Національне журі та онлайн-голосування визначили по 50% результату.

Нагадаємо, що Злата Дзюнька представляла Україну на дитячому Євробаченні-2022 у Єревані (Вірменія) з піснею «Незламна». Вона посіла дев’яте місце в загальному заліку, набравши 111 балів.