Росіяни заявили про збиття F-16 в Україні: відповідь Повітряних Сил ЗСУ

Росіяни заявили про збиття F-16 в Україні: відповідь Повітряних Сил ЗСУ

Російські пропагандисти почали вигадувати, що їхні війська нібито вже збивають винищувачі F-16 в Україні. Про такі повідомлення пише MSN.

Однак Повітряні Сили ЗСУ ще навіть не отримали ці літаки, зазначив речник Командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

«Думаю, що до кінця дня буде більше повідомлень про „збиті“ F-16. І до кінця року вони закінчать „цей важкий рік“, мабуть, як мінімум двома ескадрильями», — сказав Ігнат.

При цьому він зазначив, що такі повідомлення від росіян насправді їх розважають. За даними Міноборони Росії, щодня «знищують» п’ять українських літаків.

«Ну, ходять меми про F-16, нібито їх навіть «знайшли» в Україні. Я щодня отримую такі запитання від колег: «Ну, не для протоколу, скажіть, вони є (в Україні)?». Люди хочуть вірити, що вони в Україні, ворог повірив, і ворог їх «знищує», — додав речник.

Також Ігнат відповів, чи на 100 відсотків готові винищувачі до відправлення в Україну, як йдеться у деяких іноземних та українських ЗМІ.

«Давайте не будемо перебільшувати про готовність, як це робить ворог. Є підтвердження готовності від наших західних партнерів, що ми готові. Ми в процесі. Окрім пілотів, потрібна інфраструктура, інженери. Ми це неодноразово обговорювали. Тому наші партнери оголосили, що готові до передачі. Така була заява», — пояснив він.