Володимир Зеленський виступив із відеозверненням на церемонії “Греммі”

Володимир Зеленський виступив із відеозверненням на церемонії “Греммі”

Президент України Володимир Зеленський виступив на 64-й церемонії вручення премії «Греммі» 3 квітня з відеозверненням, яке показали на MGM Grand Garden Arena у Лас-Вегасі, повідомляє USA Today.

Зеленський закликав музичних виконавців «розповісти нашу історію» про те, що переживає Україна після вторгнення Росії. У похмурих тонах президент описав руйнівну дію війни не лише на життя, а й на музику.

«Війна. Що найменше схоже на музику? Тиша зруйнованих міст та вбитих людей. Наші діти малюють не падаючі зірки, а ракети, що летять, – сказав Зеленський. – Понад 400 дітей отримали поранення та 153 дитини загинули. Ми ніколи не побачимо, як вони малюють. Наші батьки щасливі прокинутися вранці у бомбосховищах, бо живі. Наші близькі не знають, чи ми знову будемо разом».

«Наші музиканти носять бронежилети замість смокінгів. Вони співають для поранених у шпиталях, – додав президент України. – Навіть до тих, хто не може їх почути, музика все одно прорветься».
«Ми захищаємо нашу волю. Жити. Кохати. Звучати», – сказав Зеленський.

Президент завершив виступ, перерахувавши міста України, які знищують російські війська.

«Я мрію про те, щоб вони були живими та вільними. Вільними, як ви на сцені “Греммі”», – сказав він.

Ведучий церемонії Тревор Ноа представив несподівану появу Зеленського, сказавши: «Навіть у похмурі часи музика здатна підняти настрій і дати вам надію на світле завтра. Нема нікого, кому зараз надія потрібна більше, ніж народу України».

Після виступу Зеленського співак Джон Ледженд виконав на сцені свій триб’ют «Free», до якого приєдналися українська поетеса Люба Якимчук та Міка Ньютон, українська співачка, яка виконала куплет рідною мовою.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *