Українці називають дітей на честь ракетних комплексів з США

Українці називають дітей на честь ракетних комплексів з США

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Міністерство юстиції України, батьки з Вінницької області та Києва дали дуже оригінальні імена новонародженим дітям.

Хлопчика та дівчинку назвали на честь переносних протитанкових ракетних комплексів з США – у Вінницькій області родина дала сину їм’я Ян Джевелін, а новонароджена донька київських батьків отримала ім’я Джавеліна.

У Міністерстві юстиції розповіли, що найчастіше при виборі імені для дитини батьки враховують сімейні традиції, модні тенденції, а також власні національні, релігіозні та політичні погляди. Сучасна реальність є такою, що для деяких батьків ключову роль у виборі імені зіграла війна, у якій вже більше сорока днів українці б’ються за незалежність та суверенітет власної держави.

До речі, оригінальні імена для маленьких українців – не рідкість.

У Міністерстві звернули увагу ще на низку незвичних імен, які молоді батьки давали дітям цього року: Одед, Веліслав, Аскольд, Дорофей, Єреній, Левкіян, Сулейман, Кай, Яремій, Еней, Лемуель, Юсуф, Ахілл, Лучезар, Соломон, Михайло-Мир (чоловічі) та Добряна, Афіна, Акіліна, Звенислава, Февронія, Ругая, Айлін, Шашана, Лілу, Мілада, Роксолана, Астрід, Єустасія, Яснодара (жіночі).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *