ДСНС: половина території України потребує розмінування

ДСНС: половина території України потребує розмінування

Загальна площа України – 603,7 тисяч квадратних кілометрів. З них майже 300 тисяч потребують гуманітарного розмінування, доповідає Інтерфакс Україна з посиланням на Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Масштабне розмінування потрібне через те, що окупанти залишили після себе надто велику кількість боєприпасів. Це вплинуло також на вже розпочату в Україні посівну кампанію – заміновані поля є непридатними для сільськогосподарських робіт.

Начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар зазначив, що у кожному регіоні країни працюють власні піротехнічні підрозділи, які щодня вилучають та знешкоджують від 2000 до 6000 вибухонебезпечних предметів. Люди працюють над розмінуванням навіть в умовах безперервних обстрілів.

Ключові напрямки розмінування зараз – Ірпінсько-Бучанський, Чернігівсько-Броварський, Ніжинський, Тростянецький, а також Харківська та Миколаївська області.

За словами Бондаря, наші вибухотехніки – високопрофесійні люди, які володіють навичками роботи з найсучаснішими та найнебезпечнішими боєприпасами, у тому числі, авіаційними, касетними та “Іскандерами”. Спеціаліст ДСНС каже, що окупанти використовують в Україні протипіхотні, протитанкові міни та дистанційне мінування.

ДСНС України працює разом з місцевими органами влади над тим, щоб люди змогли якомога швидше повертатися додому у звільнені регіони, а посівна кампанія в Україні тривала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *