Україно-російська пара біженців зіграла весілля на кордоні Мексики та США

Україно-російська пара біженців зіграла весілля на кордоні Мексики та США

Семен Добровський та його наречена Дар’я Сахнюк планували одружитися у квітні в оточенні сім’ї та друзів у Києві, але війна в Україні зруйнувала їхні плани, розповідає Border Report. Коли почалася війна, пара втекла з України і опинилася в мексиканській Тіхуані з метою перетнути кордон із Каліфорнією.

Як у громадянки України, у Сахнюк було більше можливостей перетнути кордон зі США, але вона відмовилася їхати без Добровського, у якого російський паспорт. Громадянам Росії складніше легально мігрувати.

«Ми, росіяни, персони нон грата, – сказав він. — Деякі авіакомпанії навіть не продають квитки росіянам».

Адвокат запропонував парі альтернативу: одружитися в Тіхуані. Маючи на руках свідоцтво про шлюб, парі буде легше потрапити до США. У середу вдень Добровський та Сахнюк пов’язали себе узами шлюбу у мерії Тіхуани в оточенні співробітників, які зробили церемонію можливою. Після обміну клятвами та кільцями вони були оголошені чоловіком та дружиною.

«Ми вже вважали себе сім’єю, але ми хотіли бути законною сім’єю в очах інших країн, – сказала Сахнюк українською. — Ми знали, що маємо намір одружитися, єдине, що змінилося, — це місце».

Сім’я Сахнюк змогла взяти участь та подивитися церемонію у прямому ефірі через мобільний телефон.

«Ми ніколи не очікували на війну, ніхто з нас цього не очікував, і тому нам пощастило. Ми вдячні за те, що ми є тут», — сказав Добровський.

Новоспечене подружжя планує перетнути кордон до кінця цього тижня. І разом зі своїм свідоцтвом про шлюб вони використовуватимуть фотографії та відео із соціальних мереж, щоб довести, що вони знають один одного багато років.

«Це покаже, що ми мали стосунки, і цей шлюб не за розрахунком», — каже Добровський.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *