Скільки українців в’їхали в США через Каліфорнію у 2022 році: свіжа статистика

Скільки українців в’їхали в США через Каліфорнію у 2022 році: свіжа статистика

Незважаючи на неодноразові попередження, українські мігранти продовжують приїжджати в місто Тіхуана, хоча їм сказали, що вони не зможуть в’їхати до США, як це робили інші до 25 квітня, пише Border Report.

Білий дім запустив програму Uniting for Ukraine, яка змушує мігрантів шукати притулку в Мехіко або, краще, в Європі. Нові правила забороняють українцям потрапляти в США через порти в’їзду, за винятком крайніх випадків.

Віталій Дем’яник, один із волонтерів у Тіхуані, який допомагав українським біженцям, повідомив, що близько 1000 мігрантів перетнули кордон минулої неділі та до ранку понеділка. Але вони вважаються останніми, оскільки цей шлях зараз закритий.

У мексиканському штаті Нижня Каліфорнія стверджують, що 18 400 українців змогли перетнути кордон з Каліфорнією з січня, більшість з них – із Тіхуани в Сан-Дієго через порт в’їзду в Сан-Ісідро. За останні 24 години від 30 до 40 мігрантів прибули в Тіхуану і були доставлені в притулок.

Очікується, що все менше і менше мігрантів потрапить до Тіхуани в найближчі дні, і волонтери почали процес відправки деяких з них назад до Мехіко, де вони зможуть залишитися в іншому притулку і офіційно подати заявку на отримання гуманітарної візи.

Згідно з рекомендаціями програми, якщо українці вакциновані, мають спонсорів у США і їхню справа буде схвалено, вони отримають 2-річні візи і вилетять безпосередньо до США з Мехіко або Європи.

Дем’яник каже, що мігрантам буде дозволено залишатися в притулку в Тіхуані до тижня, поки вони придумають свої подальші кроки. Але місто Тіхуана очікує, що притулок закриють до 5 травня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *