Пекарня в Каліфорнії зібрала понад $10 000 для допомоги Україні

Пекарня в Каліфорнії зібрала понад $10 000 для допомоги Україні

Незважаючи на те, що російське вторгнення в Україну відбувається за тисячі миль від Каліфорнії, воно все ще впливає на Золотий штат — і не лише через зростання цін, пише LA Times.

Дар’я Надар, власниця пекарні Oh My Cake в районі Хіллкрест, каже, що на початку вторгнення члени спільноти відразу ж зв’язалися з нею, щоб дізнатися, чи її сім’я в безпеці. Але її близькі перебували у центрі зони бойових дій у Києві.

«Я божеволіла. Я не знала, що робити. Я не могла повірити, що це відбувається», – сказала Надар. Вона запитала себе: «Що, чорт забирай, коїться в центрі Європи?»

Але вона вирішила, що не сидітиме склавши руки, доки триває війна. Зрозумівши, що має бізнес, який може забезпечити як фінансову підтримку, так і обізнаність, вона почала збирати кошти для України, жертвуючи 25% свого прибутку на допомогу людям у її рідній країні. Вона заручилася підтримкою кампанії пожертвувань через обліковий запис магазину в Instagram.

«З того часу, як я почала збір коштів для своєї пекарні, багато людей не тільки прийшли з’їсти торт, але й пожертвували гроші, – розповідає Надар. – Я змогла відправити понад 10 000 доларів на підтримку армії та гуманітарну допомогу».

Каліфорнійська Асамблея надіслала пекарні свідоцтво про визнання, яке свідчить:

«Від імені Асамблеї штату Каліфорнія дякую вам за вашу самовідданність, гуманізм і безперервне служіння нашим українським друзям та союзникам. 78-й округ Асамблеї та штат Каліфорнія щиро вдячні за ваше співчуття та прихильність до відстоювання цінностей наших спільнот та двох націй».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *