Microsoft допоможе Україні задокументувати військові злочини росіян

Microsoft допоможе Україні задокументувати військові злочини росіян

Віце-прем’єр-міністр України Михайло Федоров у вівторок, 24 травня, заявив, що Microsoft допоможе Києву документувати військові злочини та збитки, які було скоєно російськими військами. Про це пише Republic World.

Віце-прем’єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Microsoft допоможе Києву документувати військові злочини та збитки, заподіяні російськими військами. У своєму офіційному Twitter Федоров зазначив, що американський програмний гігант допоможе цифровій індустрії України під час процесу відновлення. Заява Михайла Федорова прозвучала на тлі ескалації війни між Росією та Україною, на 88 день війни.

Далі Федоров повідомив, що Xbox офіційно запуститься в Україні, а консолі тепер будуть мати українську мову. Про це він заявив після зустрічі з президентом Microsoft Бредом Смітом у Давосі (Швейцарія). Він підкреслив, що Україна вже давно співпрацює з Microsoft, а розробник програмного забезпечення активно підтримує зруйновану війною країну. Федоров також заявив, що Microsoft навіть оголосила про надання Україні безкоштовних хмарних сервісів до кінця 2022 року. У березні компанія виділила понад 35 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Україні.

Раніше, 27 квітня, Microsoft опублікувала звіт, у якому розкривається, що російські хакери та військові удари працювали «в тандемі» проти спільного набору цілей. За даними Microsoft, кібероперації узгоджувалися з діями, спрямованими на порушення функцій українського уряду, військових та економічних, а також обмеження доступу громадян України до інформації. Том Берт, корпоративний віце-президент із безпеки та довіри клієнтів, у своєму блозі стверджував, що «щонайменше шість окремих національних державних дійових осіб, пов’язаних із Росією» перед вторгненням розпочали понад 237 операцій проти України. Берт стверджував, що використання Росією кібератак «видається, сильно пов’язане, а іноді й прямо приурочене» з «кінетичними» військовими операціями проти служб та установ в Україні.

«Атаки не лише деградували системи інституцій в Україні, а й намагалися порушити доступ людей до надійної інформації та критично важливих послуг для життя, від яких залежить цивільне населення, і спробували похитнути довіру до керівництва країни», – додав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *