«Ми не бачимо кінця стражданням»: Олена Зеленська дала інтерв’ю CNN

«Ми не бачимо кінця стражданням»: Олена Зеленська дала інтерв’ю CNN

П’ять місяців війни змусили українців змінити свої очікування. Готуючись до конфлікту, який, як вони думали, буде спринтерським, багато хто тепер думає про ймовірність «марафону», — сказала Олена Зеленська, перша леді України.

«Дуже важко протриматися п’ять місяців, — сказала Зеленська в інтерв’ю CNN. — Нам потрібно накопичувати сили, нам треба заощаджувати енергію«.

«Ми не бачимо кінця нашим стражданням», — додала вона.

Її чоловік, президент України Володимир Зеленський заявив лідерам «Великої сімки» у понеділок, що він хоче покласти край війні в Україні до початку наступного року.

Наразі бої продовжуються на сході країни, ракети вражають цілі по всій країні. Це включає страшний удар у понеділок по торговому центру в Кременчузі, в якому знаходилося щонайменше 1000 осіб, коли пролунала сирена повітряної тривоги. Щонайменше два десятки людей було вбито, десятки вважаються зниклими безвісти, поки тривають розбори завалів.

Як і її чоловік, Зеленська назвала напад «тероризмом» та сказала, що була «шокована» цим злочином.

Перша леді сказала, що вона та її діти не бачили Зеленського протягом двох місяців війни. У перші дні після повномасштабного нападу Росії президент жив у своєму кабінеті, а його сім’ї було заборонено перебувати там з метою безпеки.

З того часу бойові дії перемістилися далі від Києва, що дозволило сім’ї збиратися разом, але не тривалий час. За словами Зеленської, їхній досвід не унікальний. За її оцінками, половину всіх українських сімей розлучили війною.

«Наші відносини перебувають на паузі, як і у всіх українців, — зізналася вона. — Ми, як і всі сім’ї, чекаємо на возз’єднання, щоб знову бути разом».

Зеленська сказала, що вона та інші намагаються впоратися із ситуацією, «намагаючись знайти радість у простих речах», навіть якщо вони швидкоплинні.

Вона порівняла себе з шафою з фотографії у Бородянці, місті на схід від Києва, окупованому та жорстоко зруйнованому російськими військами у перші дні війни. На знімку зображено низку розбомблених будівель, на стіні однієї з яких залишився цілим лише один предмет — шафа.

«Я — як та шафа у Бородянці, — сказала Зеленська. — Я намагаюся триматися, як та шафа».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *