У США створили монету із зображенням українського острова Зміїний

У США створили монету із зображенням українського острова Зміїний

Сувенірний магазин Білого Дому заявив про створення нової, дев’ятої монети з серії історичних монет з зображенням острова Зміїний.

“Монета №9 вшановує український спротив російському вторгненню на острів Зміїний. 24 лютого 2022 року, у перший день російського вторгнення в Україну, острів Зміїний був обстріляний”, – повідомляє магазин.

Напад на чорноморський острів набув широкого розголосу, коли на заклик від російського крейсеру «Москва», який наказує українським солдатам здаватися, відповіли «русский военный корабль, иди на***!». Відповідь стала вірусною.

Після цього багато хто вважав, що українські бійці зі Зміїного були вбиті в бою. Пізніше з’ясувалося, що цивільне пошуково-рятувальне судно, яке намагалося евакуювати бійців, також було захоплене разом із військовими.

24 березня 2022 року судно “Сапфір” і 19 українських цивільних моряків були звільнені Росією в рамках обміну полоненими. Генпрокурор Ірина Верещук нещодавно заявила, що влада працює над звільненням усіх в’язнів з острова Зміїний.

На сайті зазначено, що монета коштує 100 доларів, наразі доступне попереднє замовлення монети, а відправлення починається 30 вересня. 20% з усіх продаж пійдуть на допомогу українським жінкам та дітям.

Роздивитися та придбати монету можна тут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *