Україна нагородила Microsoft та Amazon національною премією миру

Україна нагородила Microsoft та Amazon національною премією миру

Україна нагородила Microsoft та Amazon Web Services національною премією миру, а AWS отримала нагороду за проект хмарної міграції, пише The Register.

Таку ж нагороду Google отримав у травні за зусилля, про які детально не повідомляється. Минулого понеділка віце-прем’єр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров вручив таку нагороду Microsoft, знову ж таки без уточнення конкретних причини нагороди.

Раніше AWS детально описувала зусилля з розгортання своїх пристроїв для передачі даних Snowball в Україні в перші дні повномасштабного вторгнення Росії. Компанія заявила, що їй відомо про 61 проект міграції даних в Україні на той час, «і очікується, що буде більше».

Федоров також оголосив, що українська програма «Dronation», яка запрошує пожертвувати готівку або дрони для використання в обороні України, виявилася успішною.

Програма, яка була запущена минулої п’ятниці, передавала «десятки» безпілотників, які надходили на українські склади, а грошові пожертви в розмірі близько 6,8 мільйонів доларів було витрачено на пару дронів-камикадзе Warmate, які пропонуються як потужна альтернатива протитанковій зброї.

Україні також допомагають криптокомпанії, а біржа Binance надає навчальну програму технічної освіти для українців.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *