У Білому домі спрогнозували, як відставка Джонсона вплине на підтримку України

У Білому домі спрогнозували, як відставка Джонсона вплине на підтримку України

Очікується, що відставка британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона в четвер не вплине на постійне постачання зброї та іншої допомоги Україні, за словами високопоставленого співробітника Білого дому, пише The Hill.

«Кожен лідер НАТО і кожен лідер G-7 сказали, що збираються продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — сказав координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Кірбі, який зробив ці коментарі напередодні очікуваної відставки Джонсона, також сказав, що президент України Володимир Зеленський «розуміє, що він має таку міжнародну підтримку, незалежно від того, який уряд перебуває при владі в будь-якій із цих країн».

У четвер Джонсон оголосив про свою відставку після того, як десятки високопоставлених членів його консервативного уряду пішли з посади на знак протесту проти кількох серйозних скандалів.

Надзвичайно популярний в Україні, Джонсон завоював захоплення країни та її лідерів тим, що рішуче просував поставки зброї та застосував суворі санкції проти Москви невдовзі після початку російського вторгнення 24 лютого. Джонсон також став першим лідером країни G-7, який відвідав Київ у квітні, і повернувся вдруге в червні. Крім того, він неодноразово критикував президента Росії Володимира Путіна напередодні вторгнення Кремля в Україну.

У своїй промові про відставку в четвер Джонсон пообіцяв українцям, що військова підтримка продовжуватиметься при його наступнику, завіривши, що Сполучене Королівство «продовжуватиме підтримувати вашу боротьбу за свободу стільки, скільки буде потрібно».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *