Роботи української художниці стали натхненням для нової колекції Dior

Роботи української художниці стали натхненням для нової колекції Dior

Ексклюзивне царство показів haute couture – це місце, де панує фантазія. Але коли світ, здавалося б, перебуває у стані вільного падіння, креативний директор Dior Марія Грація К’юрі відчула, що настав час «уявити собі найкраще завтра», пише ArtNet.

Так вона й зробила. К’юрі у 2016 році стала першою жінкою, яка очолила культовий французький будинок моди. Вона вирішила створити світ для колекції високої моди Dior осінь-зима 2022 року, надихнувшись Древом життя, найважливішим елементом українського фольклору, що відсилає до легендарної історії вишивки та костюма України.

У колекції є низка мотивів та наборів, натхненних творчим світом української художниці Олесі Трофименко, чиї роботи К’юрі побачила на нещодавній виставці у музеї MAXXI у Римі на початку цього року. Виставка під назвою «Короткі історії: сучасні художники з України» була представлена ​​до 25 квітня. У ній взяли участь 140 молодих та починаючих художників.

Роботи Олесі Трофименко настільки захопили К’юрі, що вона вирішила зробити їх центральним елементом свого показу, що відбувся 4 липня у Музеї Родена у Парижі.

Олеся Трофименко народилася 1982 року у Вільчі, Україна, нині живе та працює у Києві. Вона навчалася у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури у столиці України та відома своїми роботами, які відсилають до характерних квіткових візерунків, що ототожнюються з історією України. Її картини просякнуті фольклорними звичаями, які є в Україні та інших європейських країнах.

На великих фотографіях, що займають половину подіуму під час показу Dior, висіли роботи Олесі Трофименко, щоб дати глядачам відчуття, що мистецтво та мода завжди були тісно пов’язані.

Відповідно до традиції музей залишить виставку відкритою, а роботи Олесі Трофименко будуть виставлені на загальний огляд до 10 липня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *