США закликали своїх громадян негайно залишити Україну

США закликали своїх громадян негайно залишити Україну

Посилаючись на ракетну загрозу, посольство США закликає громадян США залишити Україну, пише NY Sun.

Посольство США в Києві закликає всіх громадян США, які перебувають в Україні, «негайно виїхати», посилаючись на загрозу російського ракетного обстрілу, а також застерігає від в’їзду в країну. Попередження безпеки було опубліковано на веб-сайті посольства 14 липня, у день, коли Москва посилила ракетні обстріли різних місць по всій Україні. У найбільш смертоносному випадку російські війська запустили ракети з підводного човна в Чорному морі, в результаті чого загинуло 22 людини в центрі Вінниці, серед них – маленькі діти.

Наразі не було зрозуміло, чи нове попередження посольства було зроблено внаслідок того ракетного удару чи через інформацію про те, що інші атаки можуть бути неминучими, але, схоже, воно було опубліковано після атаки на Вінницю.

На жаль, для мирних жителів, які потрапили під перехресний вогонь — або навмисно, як наполягає українська влада — ракетне божевілля Росії не демонструє жодних ознак літньої перерви: щонайменше 48 невинних людей загинули під час ракетного обстрілу на сході України минулого тижня, а також додаткові удари завдано по районах Миколаєва та Харкова.

Речниця російського МЗС Марія Захарова зробила нове попередження американцям: «Посольство США в Україні забуло додати, що Вашингтон передає київському режиму американську зброю, використання якої провокує затягування конфлікту та загибель людей».

За даними посольства, «ситуація з безпекою по всій Україні продовжує бути жорстокою та непередбачуваною через триваючі військові атаки з боку Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки». Воно закликає американських громадян «негайно виїхати, використовуючи приватні доступні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно», а також «уникати великих зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати російськими військовими цілями будь-де в Україні, включно з її західними регіонами». Також є інструкції, яких слід дотримуватися, «якщо ви почуєте гучний вибух або якщо спрацюють сирени».

Посольство США в Києві знову відкрилося в травні після того, як було закрито три місяці тому — перед вторгненням Росії в Україну 24 лютого. Атака на Вінницю, місто, яке перебуває далеко від бойових дій на Сході країни, підкреслює крихкість ситуації з безпекою майже всюди в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *