Українсько-американська родина у Каліфорнії веде YouTube-канал про події в Україні

Українсько-американська родина у Каліфорнії веде YouTube-канал про події в Україні

«Російські диктатори намагаються знищити українську культуру та мову. Але більше, ніж культура та мова, це наша свобода…», – каже 11-річний каліфорнійський хлопчик у своєму каналі на YouTube. Репортаж про нього записали Voice of America.

Це YouTube-канал Arthur Brook Reports, який висвітлює останні події в Україні. Його започаткував 11-річний Артур Брук з Каліфорнії.

YouTube-канал із трохи менше ніж 300 підписниками висвітлює новини, пов’язані з Україною, та діяльність волонтерів української діаспори в Каліфорнії. Інтерв’ю, аналізи, збір коштів: тут є все. Артур веде своє шоу то в краватці-метелику, то у вишиванці.

Знімальна група Артура складається з його 13-річної сестри Софії та батька.

Любов Артура до журналістики почалася, коли йому було п’ять років. Він хотів стати репортером, як і його тато. Батько навчив його основам, і Артур закохався в цю роботу. Після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого, Артур хотів робити репортаж лише на одну тему, тим паче, що його мама з України, а бабуся з дідусем живуть у Києві.

«Моя мама українка, і я знаю багато українців. Я робив свої звіти, до вторгнення, щодо підтримки України, коли Росія ще нарощувала свої військові сили. А коли фактичне вторгнення відбулося, я знав, що мушу чимось допомогти, тож я також почав звітувати про це», – розповідає хлопчик.

Сімейна знімальна група Артура подорожувала Каліфорнією, знімаючи протести на підтримку України та брала інтерв’ю у волонтерів, які працюють з біженцями. Нещодавно тато Артура повернувся з Гостомеля та Бучі, де знімав репортажі для роботи. Він працював з Державною службою з надзвичайних ситуацій, з першими респондентами, документував їх небезпечну роботу в цей воєнний час, діяльність з розмінування.

Софія каже, що її життя змінилося після початку війни.

«Я справді відчуваю, що на мені лежить глибока відповідальність захищати Україну, як я можу», – зізнається дівчина.

Мета сім’ї – продовжувати привертати увагу до війни, що триває в Україні, особливо тому, що увага міжнародної спільноти потрохи згасає, оскільки війна затягується.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *