Компанія з США допоможе Україні побудувати два нових ядерних енергоблоки

Компанія з США допоможе Україні побудувати два нових ядерних енергоблоки

Компанія Westinghouse Electric оголосила про новий контракт з НАЕК «Енергоатом». Згідно з угодою, Westinghouse надасть технічну інформацію про станцію AP1000® для будівництва двох реакторів на Хмельницькій атомній електростанції в Україні, йдеться у офіційному прес-релізі.

Ці зусилля сприяють досягненню раніше підписаної угоди щодо будівництва установок AP1000 на блоках 5 і 6 Хмельницької АЕС, початку процесу ліцензування та подальшого розвитку українських ініціатив щодо чистої енергії.

«Ми раді зробити цей важливий наступний крок на підтримку нашого зобов’язання щодо будівництва нових блоків AP1000 на Хмельницькій АЕС. Ми цінуємо наше партнерство з Westinghouse для спільної та оперативної роботи для досягнення ключових етапів проекту», – сказав Петро Котін, президент ДП НАЕК «Енергоатом».

«Це значні кроки для енергетичної незалежності України, — заявив Девід Дарем, президент Westinghouse Energy Systems. — Ми готові надати наші технології та обладнання для заводів AP1000 в Україні та постійно надихаємося непохитною рішучістю та стійкістю наших стратегічних партнерів».

У червні 2022 року компанії розширили угоди на постачання всього ядерного палива для експлуатаційного парку НАЕК «Енергоатом» в Україні та будівництво дев’яти заводів AP1000 по всій країні.

Установка AP1000 — це перевірений реактор покоління III+, який має унікальні повністю пасивні системи безпеки, модульну стандартну конструкцію та найкращі в галузі експлуатаційні характеристики та можливість стежити за навантаженням. Проектування та будівництво заводів AP1000 сприятиме значному промисловому співробітництву між США та Україною, включаючи ланцюги постачання в обох країнах, зазначається у прес-релізі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *