Головнокомандувач ЗСУ: HIMARS від США допомагають стабілізувати лінію фронту

Головнокомандувач ЗСУ: HIMARS від США допомагають стабілізувати лінію фронту

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що «своєчасне прибуття M142 HIMARS» зі США допомагає українським силам протистояти російським атакам на лінії фронту на Донбасі, пише CNBC.

HIMARS — це реактивні системи залпового вогню великої дальності, які потенційно можуть змінити ситуацію в протистоянні та відсічі України російській артилерії, яка майже постійно діє, завдаючи ударів по містах і селищам Донбасу.

У дописі в Telegram у понеділок генерал Валерій Залужний заявив, що зброя дозволяє його силам «стабілізувати ситуацію».

«Нам вдалося стабілізувати ситуацію. Вона складна, напружена, але повністю контрольована. Важливим чинником, що сприяв утриманню нами оборонних рубежів і позицій, є вчасне прибуття М142 HIMARS, які завдають прицільних ударів по ворожим пунктам управління, складам зберігання боєприпасів та палива», — сказав він.

«Напередодні засідання Контактної групи з питань оборони України ми з генералом Міллі синхронізували запити української сторони. Щиро подякував своєму колезі та в його особі Сполученим Штатам і їх союзникам за допомогу у боротьбі за свободу», – додав Залужний, маючи на увазі діалог з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *