Відомий фотобанк запустив NFT-колекцію для відновлення культурних об’єктів України

Відомий фотобанк запустив NFT-колекцію для відновлення культурних об’єктів України

Тепер ви можете зробити свій внесок у відновлення культурних об’єктів України за допомогою NFT-проєкту «Відродження» — колекції різноманітних анімаційних, 3D та 2D мистецьких робіт. Про це повідомляє It’s Nice That.

Задуманий міжнародною контент-платформою Depositphotos, The Revival Project — це ініціатива, яка складається з 38 унікальних благодійних NFT семи незалежних українських креативників. Кожен з них зображує інтерпретацію культурного об’єкта в Україні в майбутньому — від музеїв і культурних центрів до залізничних вокзалів — при цьому художники вплітають у цей процес «власний досвід, спогади та фантазії». Серед відновлених у творчому форматі об’єктів понад 20 були зруйновані війною у реальному житті.

Проект «Відродження» сподівається не лише продемонструвати виняткову культурну цінність цих місць, а й зібрати кошти для сприяння їхньому відновленню, які буде надіслано безпосередньо на крипто-гаманець Міністерства культури та інформаційної політики України.

У прес-релізі пояснюється, що з 24 лютого Росія вчинила понад 450 військових злочинів проти культурної спадщини України. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зазначає, що «це число зростає з кожним днем», культурі та національній спадщині України завдано збитків майже на шість мільярдів євро.

«Тому сьогодні важливо підтримувати сучасні ініціативи та творчі проекти з відновлення унікальної культурної спадщини України, залучаючи до цього якомога більше зацікавлених людей», — зазначив він.

Проект «Відродження», створений у співпраці з музеєм Meta History та Міністерством культури та інформаційної політики України, передбачає поєднання широкого спектру художніх стилів.

«Кожен художник має особливий зв’язок із цими культурними об’єктами, що робить його роботи глибоко особистими», — пояснюється в прес-релізі. Вибір використання NFT має на меті привернути увагу до теми культурної відбудови України, адже увага до NFT є наразі широко поширеною.

На сайті Revival Project також є історії 12 художників, дизайнерів, фотографів і творців контенту, які народилися та виросли в різних містах України, про їхні унікальні спогади про знищені культурні об’єкти. Долучитися можна тут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *