Україна незабаром отримає перші системи ППО NASAMS: міністр оборони

Україна незабаром отримає перші системи ППО NASAMS: міністр оборони

Україна незабаром отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, пише Interfax.

Резніков заявив це за підсумками діалогу з міжнародними партнерами під час шостого засідання Контактної групи з питань оборони України та Неформальної зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

«Незабаром ми очікуємо поставки перших систем ППО NASAMS. Наші військові завершують освоєння техніки. Крім того, тисячі наших захисників готуються до навчання в країнах-партнерах», — повідомив він у Facebook у понеділок.

Міністр також висловив щиру вдячність міністру оборони Іспанії Маргариті Роблес за швидке рішення про постачання Україні систем HAWK.

«Велика Британія та Нідерланди оголосили про своє рішення поставити додаткові ракети для систем протиповітряної та протиракетної оборони. Я подякував своїм колегам Бену Воллесу та Кайсі Оллонгрен», — додав Резніков.

Триває інтенсивний діалог із Францією щодо систем ППО CROTALE, зазначив міністр.

«Ми також сподіваємося, що рішення щодо систем SAMP-T будуть прийняті», — сказав він.

Резніков зазначив, що Україна також особливо наголосила на небезпеці іранських безпілотників, які становлять загрозу не лише для України.

«За даними нашої розвідки, тиждень тому їх було близько 300, але весь контракт з росіянами — на 2400 позицій. Якщо не буде потужної спільної відповіді, то може початися практика терористичних атак безпілотниками, які можуть долати сотні кілометрів і становити пряму небезпеку для всіх країн вільного світу», — сказав він.

Міністр також повідомив, що Україна впроваджує систему обліку та логістики НАТО LOGFAS. Він додав, що Україна освоїла понад 300 стандартів НАТО і проводить одну з найбільших трансформацій сил оборони з часів Другої світової війни, причому в активну фазу бойових дій. На цьому тлі залишається все менше аргументів не надавати Україні літаки і танки, сказав Резніков, додавши: «Я впевнений, що ці аргументи скоро закінчаться».

«Адже Україна довела не тільки вміння надзвичайно ефективно використовувати надане озброєння на полі бою, а й продемонструвала високу відповідальність і неухильне дотримання взятих на себе зобов’язань», — зазначив міністр.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *