Путін уникає публічних заходів на тлі критики та військових невдач: ISW

Путін уникає публічних заходів на тлі критики та військових невдач: ISW

За даними Інституту вивчення війни США (ISW), президент Росії Володимир Путін уникає публічних заходів через побоювання, що він не зможе ефективно продавати свій наратив про війну в Україні, пише Newsweek.

У звіті ISW, опублікованому в середу, вказується, що Путін може не виступати з важливою промовою в російській Державній Думі, до наступного року на тлі зростаючої критики війни. ISW сказав, що Путін «не впевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір», але все ще може сподіватися виголосити «грандіозну переможну промову у 2023 році».

«Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путін може виступити з посланням в 2023 році, і закликав росіян припинити „ворожити на кавовій гущі“ щодо часу наступного звернення, — йдеться в повідомленні ISW. — Відхід Росії з Київщини та півночі України у квітні 2022 року, ймовірно, зіпсував плани Путіна проголосити перемогу під час звернення до Зборів Федерації».

Виступ, ймовірно, спочатку був відкладений через «військові невдачі», хоча постійна критика часткової мобілізації військ Путіним, анексії українських регіонів, які Росія не контролює, та інших дій під час війни може бути причиною тривалого відкладення. У звіті припускають, що Путін уникає виступу, оскільки це змусило б його «визнати, що Росія не може досягти своїх часто повторюваних максималістських цілей в Україні».

Цього тижня Пєсков оголосив, що Путін скасовує свою щорічну прес-конференцію наприкінці року. Причина скасування не була названа, хоча речник сказав, що «президент ще спробує знайти можливість» поспілкуватися з журналістами.

Рішення про скасування прес-конференції Путіна та продовження перенесення його виступу в Думі прийняті на тлі повідомлень про великі втрати росіян і низький моральний дух солдатів в Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *