Сенат США ухвалив оборонний законопроект, який передбачає підтримку України

Сенат США ухвалив оборонний законопроект, який передбачає підтримку України

Конгрес прийняв двопартійний оборонний законопроект, який передбачає виділення 858 мільярдів доларів на національну оборону, включаючи 800 мільйонів доларів на підтримку України, пише CNN.

Сенат проголосував у четвер за ухвалення масштабного закону, відомого як NDAA (National Defense Authorization Act), за підтримки обох партій. Це сталося після двопартійного схвалення закону минулого тижня. Тепер закон відправляється на підпис до президента Джо Байдена.

NDAA розширює та змінює Ініціативу сприяння безпеці в Україні, а також санкціонує фінансування в розмірі 800 мільйонів доларів у 2023 фінансовому році, що на 500 мільйонів доларів більше, ніж містилося в минулорічному законопроекті про оборону.

Програма передбачає фінансування для федерального уряду, щоб платити промисловості за виробництво зброї та допомогу у сфері безпеки для надсилання в Україну, а не залучати безпосередньо з поточних запасів зброї в США.

За словами сенатора Роба Портмана, республіканця від Огайо, який написав програму в закон у 2015 році, дозвіл на фінансування має на меті додати додаткові кошти для ініціативи, яка очікується в майбутньому пакеті федеральних витрат.

Крім того, законопроект про оборону прискорить доставку боєприпасів в Україну та поповнення відповідних запасів США, спростивши вимоги щодо придбання та дозволу на багаторічні закупівлі певних боєприпасів. Про це повідомляє Комітет Палати представників у справах збройних сил.

Однією з ключових проблем під час війни в Україні є те, чи зможуть промислові бази США та країн-союзників задовольнити потреби, необхідні для підтримки України. Цей захід спрямований на зменшення бюрократичної тяганини, щоб допомогти промисловості швидше виробляти цю зброю.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *