Віце-прем’єр розповів, як Amazon «допоміг врятувати уряд та економіку» України

Віце-прем’єр розповів, як Amazon «допоміг врятувати уряд та економіку» України

Згідно із заявою компанії, після повномасштабного вторгнення Росії в лютому Amazon став неочікуваним союзником для українського народу, пише Business Insider.

Використовуючи твердотільні жорсткі диски розміром з валізу, що називаються блоками Snowball Edge, які доставляли в Україну через польський кордон, Amazon допоміг створити резервну копію важливої інфраструктури та економічної інформації.

«Це найбільш технологічно просунута війна в історії людства», — сказав віце-прем’єр-міністр України та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, додавши, що «керівництво Amazon Web Services прийняло рішення, що врятували українську владу та економіку».

Збережено понад 10 мільйонів гігабайт українських урядових та економічних даних, включаючи дані «27 українських міністерств, 18 українських університетів, найбільшої дистанційної школи I-III ступенів (обслуговує сотні тисяч дітей-переселенців) і десятків інші компанії приватного сектора», — йдеться в заяві Amazon.

24 лютого Ліам Максвелл, директор відділу трансформації уряду Amazon Web Services, зустрівся з послом України Вадимом Пристайком, щоб обговорити, як компанія може допомогти Україні. 29 листопада Федоров і Максвелл підписали меморандум про продовження співпраці до 2023 року. Amazon була нагороджена Українською премією миру за допомогу країні у створенні резервних копій важливих файлів у хмарі. Система захищена від крадіжки та пошкодження.

«Не можна знищити хмару за допомогою крилатої ракети», — сказав Максвелл.

Інші компанії, включно з FedEx, The Clorox Company та Microsoft, також допомагали військовим зусиллям в Україні шляхом прямих фінансових пожертвувань або пропонування конкретних послуг, а також призупинення діяльності в Росії.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *