Стало відомо, хто представить Україну на Євробаченні-2023

Стало відомо, хто представить Україну на Євробаченні-2023

Як повідомляє Eurovision World, було вибрано пісню та гурт, який представить Україну на Євробаченні-2023.

Гурт TVORCHI переміг на Нацвідборі та наступного року представить Україну в Ліверпулі з піснею Heart of Steel («Сталеве серце»). Подивитися та послухати можна за посиланням на YouTube.

Після 10 виступів фіналістів настав час голосування журі та української публіки за пісню, яку відправлять на Євробачення. Так було обрано електронний дует TVORCHI, який був заснований у 2018 році Андрієм Гуцуляком та вокалістом Джеффрі Аугустусом Кенні. Раніше вони брали участь у Нацвідборі у 2020 році з піснею «Вогник», посівши четверте місце.

Незважаючи на війну, українській телерадіокомпанії UA:PBC (Суспільне) вдалося цього року знову провести Нацвідбір. Показ проходив у бомбосховищі на станції метро «Майдан Незалежності» в Києві. Переможця визначали телеголосування (50%) та професійне журі (50%). До складу журі увійшли Джамала, Тарас Тополя та Юлія Саніна з гурту «The Hardkiss».

Ведучими шоу стали Тимур Мірошниченко (ведучий Євробачення 2017), колишні учасниці Євробачення Злата Огнєвіч (2013) і Катерина Павленко (2021). Його транслювали українські ЗМІ Перший та Суспільне Культура, а також онлайн на Facebook та YouTube.

Україна є однією з найуспішніших країн на пісенному конкурсі Євробачення та має три перемоги:

2022 (Kalush Orchestra: «Stefania»)
2016 (Джамала: «1944»)
2004 (Руслана: «Дикі танці»)

Також є два других місця — у 2007 та 2008 роках. Україна пройшла 16 кваліфікацій до фіналу з 16 можливих.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *