Сміливі українці зустріли 2023-й під шум дронів та гасло «Героям Слава!»

Сміливі українці зустріли 2023-й під шум дронів та гасло «Героям Слава!»

Українці святкували новорічне свято зі своїх балконів, поки сили ППО збивали з неба російські ракети та безпілотники в перші години 2023 року, а Москва атакувала цивільні цілі по всій Україні, пише Inquirer.

Українські війська збили 45 безпілотників іранського виробництва Shahed-136, випущених Росією в першу ніч цього року, заявив президент Володимир Зеленський.

«Безпілотники, ракети та все інше їм не допоможе, — сказав він про росіян. — Тому що ми єдині. Їх об’єднує лише страх».

Під час звуків сирен у Києві та інших містах люди кричали з балконів: «Слава Україні! Героям Слава!».

Уламки від новорічних обстрілів завдали незначних збитків у центрі столиці, за попередніми даними обійшлося без постраждалих, повідомив у соцмережах мер Києва Віталій Кличко. Напередодні в результаті нападу на житлові будинки та готель у столиці загинула щонайменше одна людина та понад 20 отримали поранення. Ще одна людина померла через два дні.

На передовій на Донеччині військові також зустрічали новий рік. 27-річний солдат Павло Прижегодський виконав на гітарі пісню, яку написав на фронті після того, як за одну ніч загинули 12 його побратимів.

«Сумно, що замість того, щоб зустрічатися з друзями, святкувати та дарувати один одному подарунки, люди були змушені шукати притулку, дехто був убитий, — сказав він Reuters. — Це величезна трагедія, яку неможливо пробачити. Тому Новий рік сумний».

49-річний солдат Олег Загродський розповів, що записався добровольцем після того, як його сина призвали воювати резервістом. Син зараз перебуває у госпіталі у місті Дніпро, бореться за життя з черепно-мозковою травмою, а батько б’ється на фронті.

«Зараз дуже важко», — сказав він, стримуючи сльози.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *