У святкову ніч Росія атакувала Україну безпілотниками з написом «З Новим роком»

У святкову ніч Росія атакувала Україну безпілотниками з написом «З Новим роком»

За словами офіційної особи, Росія направила вибуховий безпілотник із написом «З Новим роком» по Україні у рамках серії ударів під час новорічної ночі, пише Business Insider.

Начальник поліції столиці Києва Андрій Нєбитов опублікував у Facebook зображення безпілотника після атак по всій Україні напередодні Нового року та в перші години 2023-го. На зображеннях на частині уламків написано російською мовою «З Новим роком». На уламку також є грубі малюнки подарунка та бомби з написом «бум». Дивіться за посиланням.

Безпілотник був позначений як Герань-2, це російська назва безпілотників Shahed-136, які Росія купує в Ірану і запускає в Україні величезними кількостями. Українські офіційні особи заявили, що в ніч на 31 грудня збито 45 безпілотників, у тому числі 32 над Києвом.

Нєбитов зазначив, що дрон на фотографіях приземлився на дитячому майданчику. Він не сказав, чи був дрон збитий, чи приземлився там сам.

«Це все, що вам потрібно знати про терористичну державу та її армію», — написав Нєбитов про повідомлення на дроні.

Удари по Україні в новорічну ніч також включали щонайменше 20 крилатих ракет, повідомили офіційні особи. Все це сталося після масштабних бомбардувань останніми днями, включно з тим, коли Росія випустила понад 120 ракет по Україні 29 грудня, що стало найбільшою хвилею атак за останні місяці, за словами офіційної особи.

Росія заявила, що останні удари були завдані по місцях, які «займаються виробництвом безпілотників», з метою обмеження атак на Росію. Нагадаємо, що уражено було готель, дитячий майданчик, приватні будинки.

Україна неодноразово заявляла, що Росія рідко вражає військові об’єкти, здебільшого завдаючи шкоди простим людям та цивільній інфраструктурі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *