Путін оголосив «різдвяне перемир’я»: Зеленський та Байден відреагували

Путін оголосив «різдвяне перемир’я»: Зеленський та Байден відреагували

У Кремлі заявили, що президент РФ Володимир Путін наказав припинити вогонь з полудня п’ятниці після заклику до різдвяного перемир’я патріарха Московського Кирила, глави Російської православної церкви, пише Reuters.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував «перемир’я» у звичайному вечірньому зверненні: «Зараз Росія хоче використати Різдво як прикриття, щоб принаймні ненадовго зупинити наступ наших хлопців на Донбасі та підігнати ближче до наших позицій техніку, боєприпаси й мобілізованих. Усі у світі знають, як Кремль використовує перепочинок на війні, щоб продовжити війну з новою силою».

Президент наголосив, що війна закінчиться тоді, коли російські війська залишать територію України, або тоді, «коли ми їх виженемо».

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк його підтримав:

«РФ має залишити окуповані території — лише тоді у неї почнеться „тимчасове перемир’я“. Лицемірство залиште собі», — сказав Подоляк.

Відповідаючи на запитання про «перемир’я», президент США Джо Байден сказав журналістам: «Я не хочу відповідати ні на що, що говорить Путін. Мені здалося цікавим, що він був готовий бомбити лікарні, дитячі садки та церкви… 25-го грудня та в Новий рік. Тобто, я думаю, що він намагається отримати перепочинок».

Посол Росії у США Анатолій Антонов звинуватив адміністрацію США у відсутності бажання політичного врегулювання, додавши, що «навіть» одностороннє оголошене припинення вогню називають спробою знайти перепочинок.

«Все це означає, що Вашингтон налаштований воювати з нами „до останнього українця“, а доля українського народу американців зовсім не хвилює», — сказав Антонов на сторінці посольства у Facebook, оформивши це як відповідь ЗМІ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *