США надішлють Україні БМП Bradley в рамках нового пакету допомоги

США надішлють Україні БМП Bradley в рамках нового пакету допомоги

Сполучені Штати нададуть Україні бойові машини піхоти Bradley в рамках нового пакету допомоги країні в галузі безпеки, на тлі того, що до річниці повномасштабного вторгнення Росії залишається трохи менше 2 місяців. Про це пише CNN.

Пакет загальною вартістю майже 3 мільярди доларів є одним з найбільших пакетів військового обладнання, надісланих Пентагоном в Україну з початку війни. Президент США Джо Байден підтвердив нове зобов’язання під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Німеччина надішле Україні нові БМП Marder, а також батарею Patriot для захисту від атак з повітря Росії.

Новий пакет заходів безпеки з’явився в той момент, коли Росія й надалі посилює свої атаки на цивільні цілі в Україні. БМП Bradley, яка рухається на гусеницях, а не на колесах, може вмістити близько 10 військовослужбовців і використовується для транспортування особового складу в бій.

Німеччина надасть Marder — важкоозброєні броньовані машини, які використовуються для переміщення солдатів по полю бою — і додаткову батарею протиповітряної оборони Patriot, заявила в четвер посол Німеччини в США Емілі Хабер. У Білому домі заявили, що США та Німеччина проведуть навчання українських сил на відповідних машинах, які надаються Києву.

Під час візиту Зеленського до Білого дому минулого місяця Байден оголосив, що США нададуть Україні ракетну систему Patriot разом із необхідним навчанням. У минулому США надали Україні іншу броньовану техніку, включно з мінно-стійкими автомобілями із захистом від засідки (MRAP) і броньованими автомобілями. США також оплатили модернізацію радянських танків Т-72.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *