CES 2023: українці демонструють нові ідеї на технологічній виставці в Лас-Вегасі

CES 2023: українці демонструють нові ідеї на технологічній виставці в Лас-Вегасі

Серед 3200 майданчиків, які демонструють найновіші гаджети та зміни зі світу технологій, горда група зі 160 стартапів розташувалася під прапором України, пише Euronews.

Фонд підтримки підприємців у рідній країні запропонував українцям поїхати до Лас-Вегаса, щоб відвідати CES і продемонструвати свої ідеї. Асоціація споживчих технологій проводить захід понад півстоліття і очікує 100 000 відвідувачів цьогоріч.

Дві українські компанії, які відвідали захід, розробили інноваційні рішення для виведення нових продуктів на ринок шляхом переробки та повторного використання існуючих ресурсів. Одна компанія виготовляє папір з листя, а інша перетворює мелену каву на підсвічники.

«Ми використовуємо опале листя, яке отримуємо з міських вулиць і парків, щоб виробляти найбільш екологічно чистий папір у світі, не вирубуючи дерев», — сказав Олександр Соболенко, співзасновник ReLeaf, який каже, що його виробничий процес дає на 78% менше CO2 викидів, ніж звичайне виробництво паперу.

Назар Трохимчук заснував компанію Rekava, щоб перетворити відходи кави на ряд продуктів. Він сподівається, що окрім визнання його рішень, відвідувачі виставки отримають повідомлення про те, що Україна та її молоді підприємці адаптуються до труднощів, але також прагнуть допомогти своїй країні відновитися після війни.

«Українці, вони дуже прозахідні, європейці. Отже, у нас є новаторські ідеї, стартапи, дуже багато, як до війни, так і зараз. Тому так, військові воюють, український бізнес працює, стартапи розвиваються, тому кожен займається своєю справою», — сказав він.

Це повідомлення надії, оскільки багато технологічних компаній у всьому світі стикаються з економічними труднощами, деякі з яких посилилися через невизначеність, спричинену вторгненням Росії в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *