Зеленський: «Росія спробує відкласти свою поразку, ми маємо зірвати цей сценарій»

Зеленський: «Росія спробує відкласти свою поразку, ми маємо зірвати цей сценарій»

Президент України Володимир Зеленський у середу заявив, що Росія планує великий «новий наступ», але не назвав приблизних часових рамок нападу, пише The Hill.

У зверненні у вівторок Зеленський попередив український народ про «нові мобілізаційні процеси», які готує Росія.

«Ми не сумніваємося, що теперішні господарі Росії кинуть усе, що в них залишилося, та всіх, кого зможуть зібрати, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти їхню поразку, — сказав Зеленський. — Ми маємо зірвати цей російський сценарій. Готуємося до цього. Терористи повинні програти».

Деякі українські посадовці також попереджали минулого місяця про можливий новий російський наступ у січні чи лютому, включно з генералом Валерієм Залужним, Головнокомандувачем ЗСУ, який сказав The Economist, що Росія готує близько 200 000 військових і може знову атакувати Київ.

Але ці заяви суперечать американській розвідці, яка стверджує, що обидві армії сповільняться в зимові місяці, і що нові великі наземні наступальні операції не відбуватимуться до весни.

У вівторок Зеленський заявив, що нещодавно розмовляв із західними лідерами, зокрема Канади та Великої Британії, і висловив занепокоєння щодо нового наступу з боку Росії та збільшення витрат на оборону для України.

«Будь-яка спроба їхнього нового наступу повинна провалитися, — сказав Зеленський у своєму зверненні. — Це буде фінальна поразка держави-терориста. Я дякую всім партнерам, які це розуміють».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *