РНБО: РФ планувала захопити Україну за 19 днів, Януковича готували до повернення

РНБО: РФ планувала захопити Україну за 19 днів, Януковича готували до повернення

Російська влада планувала захопити всю Україну за перші 19 днів війни. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, пише УНІАН.

Віктор Янукович, президент-втікач, 7 березня перебував у Мінську, куди його доправили з Кремля. До цієї дати Москва планувала захопити не лише Київ, а й всю лівобережну Україну.

Такі дані повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі Національного телемарафону. За його словами, Росія мала два плани щодо захоплення українських земель та влади.

«У них було два плани. Перший план у них був: до 7 березня вони мають закінчити повністю те, що стосується Лівобережжя, що стосується Києва. Це був останній термін. І саме цього дня один громадянин Росії, а в минулому громадянин України Янукович перебував у Мінську, тому що він мав 7 березня вже перебувати в інших містах на території нашої країни», — зазначив Данілов.

Після захоплення столиці, за словами Данілова, загарбники мали намір захопити всю територію України, усього на це планувалося 19 днів. Данілов раніше заявляв, що Україна очікувала повномасштабного вторгнення, але не 24, а 22 лютого.

Важливу роль у планах окупантів мав відіграти президент-втікач Віктор Янукович. У березні він був у Мінську. Відомо про сценарій, за яким його мали спробувати оголосити там «президентом України». Але тоді радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк сказав, що у росіян повністю відсутнє розуміння українських реалій, тому й ширяться чутки про повернення Януковича.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *