Понад 7000 мирних жителів України загинули під час повномасштабної війни: ООН

Понад 7000 мирних жителів України загинули під час повномасштабної війни: ООН

У звіті Організації Об’єднаних Націй йдеться, що кількість загиблих серед цивільного населення в Україні перевищила 7000 з початку повномасштабного російського вторгнення в лютому минулого року, пише NHK.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомило в понеділок, що в період з 24 лютого 2022 до 15 січня 2023 в Україні було вбито щонайменше 7031 мирного жителя. Серед них 433 були дітьми.

Серед останніх жертв — підтверджена загибель 45 людей в суботу в результаті ракетного удару по дев’ятиповерховому будинку в Дніпрі. ДСНС України повідомила у вівторок, що серед загиблих 6 дітей, а серед 79 постраждалих — 16 дітей.

Росія заявила, що будівлю в Дніпрі було обстріляно внаслідок дій української ППО, проте офіційні особи України пояснили, що жодну з таких ракет ще не було збито Україною через відсутність відповідних засобів.

Президент України Володимир Зеленський засудив дії ворога. У відеозверненні в понеділок він сказав: «Кожна особа, винна в цьому військовому злочині, буде ідентифікована і притягнута до відповідальності».

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш також різко розкритикував ракетний удар. У заяві, поширеній через прес-секретаря, Гутерреш сказав: «Напади на цивільних осіб і цивільну інфраструктуру порушують міжнародне гуманітарне право». Він додав, що «вони мають припинитися негайно».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *