У США запустили програму, яка дозволить біженцям отримати постійний статус у країні

У США запустили програму, яка дозволить біженцям отримати постійний статус у країні

Державний департамент у четвер запустив нову програму, яка дозволить американцям спонсорувати біженців, коли вони прибувають до Сполучених Штатів, спираючись на аналогічні випробування в останні роки, пише Spectrum.

Програма Welcome Corps має на меті запросити до 5000 біженців за допомогою 10 000 американців протягом першого року з метою зробити її постійною частиною програми прийому біженців у США.

Welcome Corps — це одна з ініціатив, спрямована на посилення програми для біженців. Це дозволить біженцям приїхати до США і залишитися на постійне проживання, оскільки оброблятимуться вони за традиційною програмою для біженців, — на відміну від інших останніх програм, які пропонують тимчасовий статус, в тому числі, українцям.

Американці, які бажають стати спонсорами, мають пройти кілька етапів: створити приватну спонсорську групу з чотирьох осіб, пройти перевірку та навчання, зібрати 2275 доларів на кожного біженця та створити план, у якому детально описано, як вони підтримуватимуть біженців під час перших 90 днів.

Спонсори будуть допомагати біженцям знайти роботу, знайти житло, записати дітей до школи та ознайомитися з основними місцевими послугами, доступними для них.

Протягом дев’яти місяців після першого прийому люди отримають доступ до федеральних програм, таких як Medicare, щоб мати продовжену підтримку під час першого року перебування в США навіть після закінчення обов’язків приватних спонсорів. На другому етапі програми спонсори зможуть напряму звертатися до біженців, яким хочуть допомогти мігрувати до США.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *