Зеленський окреслив умови можливого завершення війни у 2023 році

Зеленський окреслив умови можливого завершення війни у 2023 році

Президент України Володимир Зеленський вважає, що виграти війну у 2023 році можливо, але для цього українцям потрібно зберегти єдність і силу, пише Ukrinform.

Про це Зеленський сказав на зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у якій також брав участь екс-прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, повідомляє Офіс президента.

«Швидкість (завершення війни — ред.) залежить від кількох речей: міцності всередині України та міцності ззовні — допомоги партнерів. І не можна допускати уповільнення процесів що ззовні, що всередині, бо це затягуватиме війну», — наголосив Глава держави.

Президент також відкинув будь-які заяви про необов’язковість перемоги української держави або прийнятність часткової перемоги.

«Нічого не забудемо, нічого не пробачимо, усе точно повернемо. Все це зробимо як міцна цивілізована держава. Майбутня держава — член Євросоюзу. Майбутня незалежна держава, яку бачитимуть наші партнери у своєму колі в НАТО», — сказав він.

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у вихідні відвідав Бучу та Бородянку на Київщині. Він бачив руйнування, яких зазнали населені пункти під час російської окупації. Президент України Володимир Зеленський поінформував британського політика про ситуацію на передовій та відзначив його активну публічну підтримку України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *