На Берлінале відбудеться прем’єра фільму Шона Пенна про Україну

На Берлінале відбудеться прем’єра фільму Шона Пенна про Україну

Співдиректори Берлінале Карло Шатріан і Марієтт Ріссенбек підтвердили, що майбутній Берлінський кінофестиваль, який відбудеться 16-26 лютого, продемонструє солідарність з Україною та Іраном через різноманітні заходи та покази, пише DW.

«Війна в Україні та протестний рух в Ірані — це дві зони конфлікту, які представляють більш великі проблеми демократії та свободи слова», — сказала Ріссенбек на прес-конференції. Ці питання будуть у центрі уваги протягом усього фестивалю, а офіційний значок-символ заходу оформлений в синьо-жовтих кольорах.

Шатріан також повідомив, що Шон Пенн святкуватиме світову прем’єру свого довгоочікуваного документального фільму «Суперсила». На сайті Берлінського кінофестивалю йдеться, що документальний фільм мав бути портретом Володимира Зеленського, а став оспівуванням духу народу України.

Пенн, який брав участь у численних антивоєнних і гуманітарних кампаніях, уже планував зняти документальний фільм на східному фронті України до повномасштабного вторгнення Росії в країну 24 лютого минулого року.

«Президент Зеленський і український народ піднялися як історичні символи мужності та принциповості, — сказав Пенн, коли почалася повномасштабна війна. — Україна — це наконечник списа демократичних мрій. Якщо ми дозволимо їй боротися поодинці, наша душа, душа Америки, буде втрачена».

За «Золотого» та «Срібного» ведмедів змагатимуться 18 фільмів із 19 країн, представлених роботами різних кінематографічних форм, включаючи документальні фільми, комедії, драми та анімацію.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *