Законодавці США закликають Байдена відправити в Україну танки

Законодавці США закликають Байдена відправити в Україну танки

Законодавці посилили тиск на адміністрацію Байдена, щоб надіслати танки M1 Abrams в Україну, а російські чиновники попереджали про «глобальну катастрофу», якщо Києву буде поставлено потужнішу зброю, пише Fox News.

Сенатори Ліндсі Грем, Річард Блюменталь і Шелдон Уайтхаус відвідали Київ і зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським на вихідних.

«Фіаско щодо відправки танків в Україну має закінчитися. Україні неможливо вигнати Росію без танків. Я сподіваюся, що Німеччина та Сполучені Штати якнайшвидше надішлють танки, відкривши бажання іншим країнам допомогти Україні, — сказав Грем у заява в неділю. — Танки є визначальним результатом у вигнанні Росії з України».

Конгресмен Майкл МакКол, республіканець, голова Комітету Палати представників у закордонних справах, повторив думку Грема, сказавши ABC News, що «Німеччина чекає, щоб ми взяли на себе ініціативу», і відправка «лише одного» танка Abrams в Україну може вивільнити потік танків з Німеччини та інших європейських країн.

У Росії спікер Держдуми В’ячеслав Володін заявив, що надання Україні додаткової зброї загрожує «глобальною трагедією, яка знищить» країни Заходу.

Минулого тижня Велика Британія оголосила, що надішле 14 танків Challenger 2 в Україну, але США та інші союзники поки вагаються щодо поставок своїх танків на війну. Президент Франції Емманюель Макрон попросив свого міністра оборони «опрацювати» ідею відправки бойових танків Leclerc в Україну, тоді як прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна чекає зеленого світла від Німеччини на передачу танків Leopard Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *