Великі кадрові перестановки: низка топ-чиновників України пішла у відставку

Великі кадрові перестановки: низка топ-чиновників України пішла у відставку

Кілька високопоставлених українських чиновників пішли у відставку на тлі того, що президент Володимир Зеленський починає кадрові перестановки в своєму уряді. Про це пише BBC.

У вівторок свої посади залишили топ-радник, чотири заступники міністрів та п’ять губернаторів. Їхні відставки відбуваються в той час, коли в Україні розпочинається широка антикорупційна кампанія.

Радник Михайло Подоляк зазначив, що президент реагує на «ключову суспільну вимогу» про те, що справедливість має стосуватися всіх. Президент уже заборонив державним службовцям залишати країну, окрім як у службових справах.

Першим у вівторок подав у відставку заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко, який був куратором регіональної політики, а раніше працював над виборчою кампанією Глави держави. Після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому минулого року, він часто виступав представником уряду. Українські журналісти-розслідувачі звинуватили його у використанні кількох дорогих спортивних автомобілів під час війни, хоча він заперечує провину.

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов також подав у відставку після того, як з’явилася інформація, що він контролював закупівлі військового продовольства за завищеними цінами у відносно невідомої фірми. В МО це назвали «технічною помилкою» і стверджували, що гроші не перейшли з рук в руки. З цієї ж причини під прицілом опинився і сам міністр оборони — Олексій Резніков, але він залишається на посаді.

Декілька інших високопосадовців були звільнені у вівторок, зокрема:

  • Олексій Симоненко, заступник генпрокурора
  • Іван Лукеря, заступник міністра розвитку громад та територій
  • В’ячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад та територій
  • Віталій Музиченко, заступник міністра соціальної політики
  • губернатори Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської областей.

Голова партії Зеленського «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що корупціонерам може загрожувати в’язниця у разі доведення провини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *