Український документальний фільм було номіновано на «Оскар»

Український документальний фільм було номіновано на «Оскар»

Стрічка спільного виробництва України, Данії, Фінляндії та Швеції «Будинок із скалок» представлена серед номінантів на премію, пише Odessa Journal.

Номінантів на цьогорічну нагороду Оскар-2023 оголосили 24 січня о 15:30, уточнює 24 канал. Тоді ж стало відомо, що за премію у категорії «Найкращий документальний фільм» позмагаються такі кінострічки:

  • «Все, що дихає» / All That Breathes
  • «Вся краса та кровопролиття» / All the Beauty and the Bloodshed
  • «Будинок зі скалок» / A House Made of Splinters
  • «Вогонь кохання» / Fire of Love
  • «Навальний» / Navalny

Фільм режисера Саймона Леренга Вілмонта «Будинок із скалок» розповідає історії кількох вихованців дитячого притулку у Лисичанську Луганської області, розташованому поблизу лінії фронту. Незважаючи на близькість війни та особисті драми в родинах дітей, вихователі притулку намагаються зробити все, щоб створити безпечний простір для дітей, які чекають на рішення суду щодо їхньої подальшої долі.

З українського боку над фільмом працювали продюсери Дар’я Бассель і Вікторія Хоменко, а також лінійний продюсер і другий режисер Азад Сафаров.

Володарі премії «Оскар» будуть названі під час урочистої церемонії нагородження переможців, яка відбудеться 12 березня в Лос-Анджелесі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *