Компанія з США збирає $1 млн для України, виготовляючи авторські свічки

Компанія з США збирає $1 млн для України, виготовляючи авторські свічки

Компанія з США станом на початок січня зібрала понад 850 000 доларів на підтримку гуманітарних заходів в Україні, а мета — зібрати 1 мільйон доларів, пише WPR.

Власниця компанії Крістіана Трапані — американка українського походження у другому поколінні. Її дідусь і бабуся по материнській і батьківській лінії приїхали до Америки з України. Вона сказала, що ніколи не забуде день російського повномасштабного вторгнення в Україну, описавши війну як «таку, що розриває серце».

«Я маю глибоке коріння, будучи українкою, і у нас все ще є сім’я в Україні, — сказала Трапані. — Це вразило багатьох людей, але мене це вразило особливо».

Трапані додала, що члени її сім’ї в Україні зараз «налякані».

«Вони залишаються вдома, бо дуже бояться поїхати, — сказала вона. — Вони справляються як можуть, просто намагаючись вижити».

Зв’язки Трапані з Україною спонукали її використати бізнес, яким вона керує з червня 2021 року, щоб якось допомогти. На початку минулого року Door County Candle Co. розробила свічку в кольорах прапора країни. Трапані сказала, що реакція громади була надзвичайною: до них прийшло багато волонтерів, щоб допомогти. У листопаді вона звернулася до клієнтів із проханням пожертвувати на підтримку відправки свічок в Україну. У грудні відправили понад 2000 свічок і продовжують поставки впродовж зими.

Крістіана каже, що ця війна — не лише про свободу України, а й про суверенітет кожної нації. Тому вона вважає вкрай важливим, щоб американці продемонстрували свою солідарність з Україною.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *