Українські біженці у Каліфорнії вдячні США та занепокоєні майбутнім

Українські біженці у Каліфорнії вдячні США та занепокоєні майбутнім

Українські діти грають на дитячому майданчику у Санта-Моніці, поки за ними спостерігають батьки. Дві сім’ї, що адаптуються до нового життя у США. Дві сім’ї з тисяч, які приїхали до Америки і перетнули кордон із Каліфорнією через Тихуану, Мексика за спеціальними програмами переселенців. Про них розповідає Voanews.

«Це був тяжкий шлях через Мексику з двома дітьми, але зараз ми раді бути тут, у безпеці. Ми в хорошій громаді, хорошій обстановці і ми особливо раді бути тут, у Санта-Моніці. Нам дуже подобається», — каже Наталія Міхнова.

Її дві доньки адаптуються та добре справляються зі шкільними завданнями, а сама Наталя стала батьком-волонтером. Вона допомагає іншим українцям орендувати житло, записати дітей до школи та вирішити інші проблеми.

Сімейна пара Ольга та Петро Ковальчуки, лікарі з України, кажуть, що отримати роботу за фахом українському лікарю в Америці нелегко. Обидва відомі як лор-фахівці, і готуються до іспиту з англійської мови, щоб стати кваліфікованими лікарями в США.

«Медицина це справді наша пристрасть», — каже Петро. Вони виховують трьох дітей.

Для цих сімей завжди є нагадування про жорстоку війну на Батьківщині і про загрозу для близьких в Україні. Щодня сім’ї читають новини з України, переживають та засмучуються.

Переміщені українці раді бути там, де безпечно для їхніх дітей та вдячні за допомогу, яку отримали від простих американців, державних програм та благодійних груп.

Але, як зізнаються сім’ї, маючи тимчасовий статус для проживання в США, вони стикаються з невизначеністю майбутнього, доки війна продовжує вирувати на їхній Батьківщині.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *