Байден заявив, що Путін «вже втратив Україну»: подробиці

Байден заявив, що Путін «вже втратив Україну»: подробиці

Президент США Джо Байден заявив у середу, що президент Росії Володимир Путін «вже втратив Україну» і що допомога США Києву наразі безстрокова, повідомляє Fox News.

«Послухайте, Путін ніяк не зможе впоратися [з ситуацією]. Він уже втратив Україну», — сказав Байден в інтерв’ю PBS NewsHour.

«Він думав, що якщо він вторгнеться в Україну, по-перше, його зустрінуть усі російськомовні, скажуть „заходьте“, — сказав президент США. — А по-друге, він думав, що НАТО розпадеться, що НАТО нічого не зробить, що вони злякаються діяти. Нічого з цього не відбувається».

У вівторок під час звернення до народу Сполучених Штатів Джо Байден ще раз наголосив на тому, що його країна єдина у підтримці України.

«Наша нація працює задля більшої свободи, більшої гідності та більшого миру, не лише в Європі, але всюди», — сказав Байден під час промови, також звертаючись до пані Посла України в США Оксани Маркарової, яка була присутня в залі.

Військова допомога США Україні склала мільярди з моменту вторгнення Росії в країну 24 лютого. Байден заявив, що Сполучені Штати не братимуть безпосередньої участі у війні, але озброюватимуть і навчатимуть Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *