«Україна, яка перемагає, буде членом переможного ЄС»: Зеленський виступив у Брюсселі. Відео

«Україна, яка перемагає, буде членом переможного ЄС»: Зеленський виступив у Брюсселі. Відео

Президент України Володимир Зеленський заявив у четвер про свою віру в те, що його країна приєднається до Європейського Союзу після того, як вийде з перемогою із війни з Росією. Про це пише Reuters.

«Ми наближаємося до Європейського Союзу. Україна буде членом Європейського Союзу», — сказав він у зверненні до Європейського парламенту в Брюсселі, описавши свою країну як «Україну, яка перемагає».

Україна стала кандидатом на вступ до ЄС у червні минулого року, але процес приєднання до блоку з 27 країн триває кілька років.

Зеленський заявив, що Київ та його європейські партнери захищаються від того, що він назвав історичною агресією з боку Росії.

«Європо, ми захищаємося від найбільшої антиєвропейської сили сучасного світу, — сказав він. — Ми, українці, на полі бою разом з вами».

Зеленський також подякував союзникам України за військову та гуманітарну допомогу, яку вони надали після повномасштабного вторгнення Росії в лютому минулого року, під час якого неодноразово відбувалися авіаудари по критичній інфраструктурі країни.

«Я дякую всім, хто допомагає Україні найнеобхіднішим: зброєю та амуніцією, енергетичним обладнанням і паливом, тисячами речей, без яких ми не могли б обійтися в умовах тотальної війни», — зазначив президент.

У відповідь на «Слава Україні» у Європарламенті відповіли: «Героям Слава!», розчуливши президента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *