Мешканець Сакраменто втретє за рік їде волонтером в Україну

Мешканець Сакраменто втретє за рік їде волонтером в Україну

У п’ятницю він вилетить із Сан-Франциско до Парижа і потім до Варшави. 20-годинна подорож приведе Арта Балларда до кордону з Україною, де він зможе повернутися до країни, що воює, і взяти участь у добровольчій операції з надання допомоги, яку він вперше здійснив майже рік тому, пише SacBee.

«Будь то покликання чи прокляття, я не можу продовжувати отримувати повідомлення від друзів, які перебувають там, і спостерігати за бійнею, що наростає, з мого теплого будинку і зі зручного дивана», — написав Баллард у Facebook.

Баллард, житель Сакраменто, не перебуває ані в гуманітарній групі, ані у військовій частині. Він не має сім’ї в Україні. Але двічі відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення, колишній керівник радіостанції їздив в Україну, доставляючи продовольство, корми, одяг та обладнання по всій країні. Це було у перші місяці російського вторгнення та у вересні минулого року.

Баллард зібрав тисячі доларів пожертвувань, щоб заплатити за запаси, які він доставить під час нинішньої поїздки. Він сам оплачує перельоти, їжу, бензин та проїзд: «Від медикаментів до корму для собак. Потреби безмежні. Допомога надходить недостатньо швидко». У розпал української зими, за його словами, є «величезна потреба у генераторах. Уявіть собі життя без світла, без тепла». Його маршрут веде спочатку до Львова, потім до Києва, Харкова та Дніпра.

Баллард сподівався, що вересень стане його останньою поїздкою і що бойові дії незабаром закінчаться. Але війна йде і мешканець Сакраменто їде в Україну втретє. Він вважає, що не має вибору: без його допомоги деякі люди та тварини можуть не вижити.

Під час першої поїздки він нікого не знав у Польщі, але знайшов центр для біженців та людей, які знали, що йому потрібно: підгузки, паперові рушники, продукти. У вересні Баллард об’єднався з Брайаном Ноленом, волонтером із Нью-Гемпшира, та Беном Дусінгом із Кентуккі, доставивши продовольство та припаси до Києва, Харкова та Дніпра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *