Генасамблея ООН закликала до негайного виведення військ РФ з України

Генасамблея ООН закликала до негайного виведення військ РФ з України

У четвер Генеральна Асамблея ООН переважною більшістю голосів закликала до припинення бойових дій в Україні та негайного виведення Росією своїх військ, пише CBS News.

Резолюція, прийнята 141-7 та 32 тих, хто утримався, за день до річниці повномасштабної війни в Україні, закликає до «негайного припинення Росією ударів по об’єктах критичної інфраструктури України та будь-яких навмисних ударів по цивільних об’єктах, у тому числі це житлові будинки, школи та лікарні».

Також резолюція закликає країни та міжнародні організації «подвоїти підтримку дипломатичних зусиль щодо досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні».

Президент України Володимир Зеленський назвав голосування «потужним сигналом неослабної глобальної підтримки».

«Вплив зрозумілий — він формує сприйняття. Воно показує, хто на якій позиції стоїть. Це політика, це те, як вона здійснюється», — сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба CBS News, коли його запитали про вплив голосування Генеральної Асамблеї.

«Однією з найважливіших частин резолюції є територіальна цілісність і суверенітет», — заявив в ексклюзивному інтерв’ю CBS News посол України в ООН Сергій Кислиця. Він сказав, що ідея ізоляції Росії зрозуміла, коли 70-75% країн світу проголосували за те, щоб сказати Росії, щоб вона забиралася з України.

«Генеральна Асамблея ООН — фактично єдиний глобальний орган, який глобально висловлюється, коли йдеться про цю агресію проти України», — сказав Кислиця.

Цей захід, хоч і не має позовної сили з міжнародного права, також наголошує на необхідності притягнення до відповідальності за злочини, скоєні Росією в Україні, в результаті розслідувань та судових переслідувань.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *